-->

3 Mart 2016 Perşembe

Prof.Dr.Afet İnan - Eski Mısır Tarih ve Medeniyeti

 Kitap Adı:Eski Mısır Tarih ve Medeniyeti
Yazar:Prof.Dr.Afet İnan
Yayınevi:Türk Tarih Kurumu Basımevi
Baskı Tarihi:1987
Sayfa:414
Format:Epub,Pdf.
Kaynak:Kendi taramam (niggerman taraması)
Açıklama:İlk önce Buradan üye olunuz...Sonra aşağıdaki linke tıklayarak kitabı indirebilirsiniz.
İndirme Linki:Prof.Dr.Afet İnan - Eski Mısır Tarih ve Medeniyeti
Not:Kitap pdf olarak eksiksiz ve tam metindir.Epub olarak bazı kısımlarda noksanlıklar olabilir.Ancak bu okumaya engel değildir.Düzeltme işi çok vakit aldığından ilerde düzeltme imkanı olursa o şekilde tekrar paylaşıma açabilirim.Hayırlı okumalar.Yorumunuzu esirgemeyiniz.Ve beğendiyseniz beğen tuşuna basıp paylaşınız.
Kitap Hakkında:Mısır ülkesi, tarihin çeşitli devrelerinde Türk hâkimiyeti altında yaşamış, bilhassa Islâm medeniyeti camiası içinde Türk tarihinde önemli yer işgal etmiştir. Bu bakırmdan Orta, Yakın ve Yeni Çağ tarihlerinde Mısır ülkesi daima, Türk tarihinin bir kısmını teşkil eder. Aynı zamanda Türk - Islâm medeniyetinin coğrafî bir bölgesi içindedir. Eski Çağ tarihinde ise, Mısır Afrika kıtasında olduğu halde, ön Asya medeniyeti içinde yer almaktadır. Diğer taraftan bu çağda Mısır’ın tarih ve medeniyeti başlıbaşına bir mevki işgal eder. Mısır Ön Asya’nın medeniyet merkezleriyle temas ettiğinden birbirlerine olan tesirleri bakımından da tetkike ve öğrenilmeye değer.
Eser Türk Tarih Kurumunun o devir içinde kapsamlı bir Dünya Tarihi oluşturma gayret ve çabalarının bir nüvesi olarak ortaya çıkmıştır.Afet hoca'nın o güzelim eski türkçesi ile okumak ise ayrı bir keyif doğrusu.Hayırlı okumalar olsun.
Siteyi beğendiyseniz katkıda bulunun,üye olun,beğen butonlarını kullanın.Buradan üye olunuz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder